Blijf gemotiveerd door te focussen.

photo-1438029071396-1e831a7fa6d8

Een eigen praktijk hebben betekent nog niet meteen dat je alles goed kunt. Maar ik zou het wel willen, alles kunnen. Daarom ploeter ik om tips en tricks van het internet in de vingers te krijgen, en daar heb ik nog plezier in ook. Maar intussen kreeg ik nu al bijna twee maanden mijn webmailbox niet geopend. Tot gisteren. Wat blijkt? Ik heb een paar mensen die mijn hulp wilden, niet kunnen helpen. En dat is bij mij nu juist waar het om gaat. Ik had mijn focus niet op de goede dingen. Au…

Niets is moeilijker dan dat. Bezig zijn met dat wat voorop staat. Een cliënte is vanaf vandaag gestart met haar laatste IVF-poging. Op haar werk staat een en ander te gebeuren dat ook met haar toekomst te maken heeft. Er wordt een beroep op haar gedaan. Ze is veel bezig met hoe ze haar leven wil invullen. En zo nog een aantal andere zaken. Alles samen is de belasting veel hoger dan wat ze aankan.

Door uit al die zaken de twee thema’s te halen die in het hier en nu het meest belangrijk en urgent zijn, kreeg zij de focus weer terug. De ivf-poging en een opdracht op haar werk gaan voor. Veel andere dingen zijn ook belangrijk, maar niet urgent. En dan zijn er nog de dingen over die niet urgent en niet belangrijk zijn.

De laatste poging, dat brengt veel spanning en verdriet. Eigenlijk geen vertrouwen meer hebben, maar toch gedaan willen hebben wat in je macht lag. Waar je invloed op had. Maar waar doe je het precies voor? Door daarover na te denken en dat vast te houden krijg je de motivatie die je zo nodig hebt. Dat gaat alleen als je focust. Hoe het verder moet? Daarvoor heb je nog tijd. Nu is de tijd om voor jezelf te zorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *