Alternatieven

Er zijn verschillende andere vormen van ouderschap. Als het niet lukt om zwanger te worden, of als een van de partners geen biologisch kind kan krijgen door medische oorzaken, kun je gaan denken aan alternatieven. Maar voor iedereen ligt de grens anders, en niet alles is mogelijk. Hoe kun je ervoor zorgen dat de beslissingen die je neemt in het belang van zowel jou, je partner als het kindje is? Counseling voor, tijdens en na de zwangerschap is onontbeerlijk om de juiste stappen te zetten, en de beste besluiten te nemen in het belang van je gezin.

Counseling bij besluitvorming en verwerking

Jij wilt toch ook terugkijken op een periode waarin je zorgvuldig en gedegen de -voor jullie- juiste beslissing hebt genomen?

Ik kan je helpen alles naast elkaar te zetten zodat jij optimale beslissingen neemt waar je achter kunt staan. De emotionele aspecten worden daarbij niet vergeten!

Ik begeleid regelmatig mensen die:

-overwegen zwanger te worden via eicel- of zaadceldonatie;

-een kindje willen krijgen samen met een draagmoeder;

-van hetzelfde geslacht zijn en een kinderwens hebben;

-alleen zijn gebleven en overwegen het alleen te gaan doen.

 

Plan een afspraak

 

 ‘Ik heb altijd een grote kinderwens gehad en in 2010, ik was inmiddels 38 jaar, wat mijn ridder op mijn paard nog niet verschenen.  Al jaren speelde bij mij de mogelijkheid door mijn hoofd om als het mij gegeven zou zijn, alleen een kindje te willen krijgen.

In verband met mijn biologische klok had ik voor mijn gevoel niet veel tijd meer. Mijn familie stond er positief tegenover maar ik wilde graag met iemand gesprekken voeren die mij helemaal niet kende en objectief was en hele goede vragen kon stellen.   Ik ben bij Wilma terecht gekomen en na een traject van enkele gesprekken stond mijn keuze vast “ Ik  zou gaan starten in een traject voor alleenstaand moederschap”   Inmiddels is mijn dochtertje Mila afgelopen week 2 jaar geworden. Ik geniet enorm van haar.

 Wat zou ik het fijn vinden om haar een broertje of zusje te kunnen schenken en ons gezin uit te kunnen breiden.  Ook deze keuze wilde ik weloverwogen nemen, naast het feit of het mij gegund zou zijn om nog een tweede kindje te mogen krijgen.  Telkens kwamen voor mij vragen terug die ik zelf niet kon beantwoorden.  Ik bleef maar heen en weer schommelen tussen gevoel en verstand.  Na een drietal fijne gesprekken bij Wilma heb ik nu mijn keuze gemaakt en ga ik eind van de maand starten met het tweede traject.  Wat een super gevoel.’