Kinderwens

Kinderwens,  een woord dat veel oproept. Een woord met vele betekenissen en waar ieder zijn of haar eigen verhaal bij heeft. Hoe prettig is het dan om te kunnen praten met iemand die precies met die materie heel vertrouwd is. ‘Je kunt wel merken dat je weet waar je het over hebt’, zeggen cliënten vaak. Een groot compliment natuurlijk, en toch hoor ik elke dag weer nieuwe dingen.

Hieronder een greep uit de onderwerpen waarvoor mensen hulp komen vragen.

Wil jij weten hoe jij je beter kunt gaan voelen? En starten met voor jezelf zorgen zodat je weer met meer plezier en energie in het leven staat? Dan maak ik de drempel voor jou een beetje lager. Omdat ik weet dat het een hele stap is! En omdat ik het jou gun om die stap te nemen.

 

€ 20 korting bij kennismaking

 

Keuzes tijdens het medisch traject

 Voor de medisch specialisten is het niet altijd vanzelfsprekend om door te verwijzen naar de hulpverlening. Toch is IVF, en wat eraan vooraf ging, emotioneel erg zwaar. Kies voor gespecialiseerde hulp om op de been te blijven en voor jezelf te zorgen.

Zwanger worden met hulp van een donor.

 Overwegen jullie eicelacceptatie of hebben jullie een donor gevonden? Vraag je je af hoe het zal zijn voor jullie en voor het kind? Denkt je partner er anders over dan jij? Wees zorgvuldig en neem de tijd en de aandacht voor een goede beslissing.

Draagmoeders en wensouders

 Heb je een draagmoeder gevonden of heeft iemand aangeboden om dit grote geschenk aan jullie te geven? Besluit niet te snel en laat je adviseren. Een ingewikkeld en emotioneel traject staat jullie te wachten en voor alle partijen, inclusief het kind, heeft dit grote impact. Hulp is onontbeerlijk!

Bewust alleenstaand moederschap (BAM)

 Is voor jou de ware Jacob nooit gekomen en de tijd voorbijgevlogen? De mogelijkheid om alleen moeder te worden dient zich aan maar je weet niet wat te beslissen? Om bewust een keuze te maken is begeleiding een goede investering.

Afscheid nemen van je kinderwens

Na jaren van behandelingen, op de been blijven, hoop houden en positief proberen te blijven moet je nu erkennen dat je kinderwens niet vervuld zal worden. Je partner en jij kunnen dat verschillend beleven, misschien hebben jullie andere dingen nodig. Met goede begeleiding kan je sneller tot de kern komen en kun je weer samen verder.  Het loslaten van je kinderwens kost tijd en energie, en vraagt vooral aandacht! Pas als je verhaal voldoende verteld is kun je weer met open blik naar de toekomst kijken.

Plan een afspraak

 

Het was voor mij en mijn man erg verwarrend toen bleek dat kinderen krijgen niet zou lukken op de natuurlijke manier. We konden er samen goed over praten en wilden rustig nadenken over wel of niet starten met een medisch traject. Zo kwamen we bij Wilma terecht, eerst ieder apart en daarna een afspraak samen. Er was een goede klik en we voelden ons beide direct op ons gemak. Ik kan mijn gevoelens rustig onder woorden brengen en er goed over praten. Wat zo fijn was aan de gesprekken met Wilma dat ze mijn gevoelens en gedachten kon samenvatten en de kern kon benoemen. Dit gaf veel inzicht in mijn eigen gedachten en maakte dat ik eindelijk snapte waar voor mij de pijnpunten lagen. Dat gaf rust en duidelijkheid, heel hartelijk bedankt hiervoor.