Verlies en rouw

Verlies van een baby,

het is het ergste dat je kan overkomen. Je omgeving zegt dat je het moet verwerken, maar kan dat? Het lijkt onmogelijk. Je kan het vaak niet alleen. Aandacht geven aan je verdriet, steeds opnieuw vertellen, dat heb je nodig. Maar je omgeving reageert er niet altijd adequaat op, en je wordt niet altijd aangemoedigd om erover te praten. Ik motiveer jou om jouw verhaal te vertellen en weer grip te krijgen.

Een miskraam in het verleden

kan je in het hier en nu nog steeds parten spelen. Gespecialiseerde begeleiding bij de verwerking ervan is geen overbodige luxe. Ik kan je helpen de stress te verminderen, bijvoorbeeld door het toepassen van EMDR, een beproefde methode tegen de gevolgen van een traumatische gebeurtenis. Voor meer informatie over EMDR, klik hier

Je bent bezig met medische behandelingen

en probeert nu al een hele tijd op de been te blijven. Het doet veel met je, en daarnaast moet je nog werken en je sociale contacten bijhouden. Alle zwangerschappen en geboortes om je heen doen je soms wanhopen. Je relatie heeft betere tijden gekend.
Counseling kan je erbij helpen om de spanningen het hoofd te bieden.

Je bent uitbehandeld. Ongewenst kinderloos.

Je leven krijgt een wending die je nooit voor mogelijk had gehouden, en je kijkt terug op een periode die heel veel van je gevraagd heeft. Aan jou en je partner nu de taak om een nieuwe weg te zoeken. Maar hoe doe je dat, als die ene weg die van jou was? En hoe vul je het leven samen verder in?

Plan een afspraak