Googelen: ‘je stopt er toch niet mee.’

‘Regelmatig sporten kan goed zijn voor kwaliteit sperma’, kopt nu.nl vandaag. Ik weet dat heel veel van mijn contacten dit stukje met veel interesse zullen lezen.  Vrouwen zullen opperen, mannen zullen zuchten. In sportscholen zullen grapjes gemaakt worden en kaken op elkaar geknepen.

Let op bij het kopen van onderbroeken. Laat zoveel mogelijk biertjes staan. Koop foliumzuur. Eet gezond. Dat laatste kan zover gaan dat je bijna niets meer eet en als bijeffect 20 kilo afvalt. Daarover gesproken: afvallen kan zomaar een voorwaarde zijn voor een IVF-behandeling.

Als je zwanger wilt worden of bezig bent met vruchtbaarheidsbehandelingen kan je wel tips gebruiken. Je hebt immers een grote wens, en daar moet je wat voor over hebben. Veel tips krijg je ongevraagd. ‘Ga eens lekker ontspannen, dan komt het vanzelf’. Op nieuwssites is het een dankbaar onderwerp, er komt vaak een nieuw onderzoek langs en je denkt ‘dat moet ik doen.’ Soms wil je zo graag wat meer grip op je situatie krijgen dat je maar blijft googelen. Hoe haal je eruit wat goed is voor je? Wat je wel en niet wil? Wat haalbaar is?

Als je je googlegedrag gaat verbergen voor je man of vrouw weet je dat je mogelijk richting een obsessie gaat. Partners hebben dat vaak feilloos door, maar weten niet goed hoe ermee om te gaan. ‘Ik weet niet of ik je moet afremmen of niet’ zeggen ze dan. Voor de meeste mensen is het belangrijk om de vrede te bewaren. Soms weet de partner dat het geen zin heeft: ‘je stopt er toch niet mee’, klinkt het dan.

Sta er eens bij stil: hoe komt het dat het zo moeilijk is ook maar een stukje informatie te laten liggen? Je wilt invloed hebben op de situatie. Maar misschien heb je die wel helemaal niet, of toch erg weinig. Welk gevoel geeft je dat?

Ik wed dat het geen positief gevoel is. Machteloos? Boos? Verdrietig?

Houvast zoeken is natuurlijk niet verkeerd, nodig zelfs. Gezond eten is goed voor je. Sporten kan nooit kwaad. Teveel wel.

Googelen lost je onrust niet op, alle tips naleven maakt je niet minder verdrietig. Als je dat bedenkt, zul je merken dat je bewuster kan kiezen tussen wat je wel en niet wilt doen. Goed is goed genoeg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *