Googelen of niet googelen?

unsplash_525f012329589_1Het lijkt wel of er per maand meer informatie op me af komt. Heb jij dat ook? De ene na de andere mail met interessante ‘content’, collega’s die wat willen vragen, leuke en minder leuke verzoekjes om dingen te doen. En dan nog de waarschuwingen die mijn telefoon me toeroept: afspraak hier, afspraak daar.

Dat alles nodigt me weer uit om meer te weten over een bepaald onderwerp. Dan google ik het even. Even? Voor ik het weet ben ik een uur verder. Meestal heb ik dan wat geleerd, en me prima vermaakt, maar al die andere mails zijn niet beantwoord.

Ook als je in de medische molen zit, is het heel gemakkelijk om even te googelen. Je vraagt je zoveel af: hoe zit het met de innesteling, hoe heet die nieuwe methode ook weer, wat is het beste ziekenhuis? Je wil antwoord op je vragen, en liefst ook op de vragen die je nog helemaal niet hebt. Je wilt grip krijgen op de situatie.

Er zijn artsen die hun patiënten adviseren om dat niet te doen. ‘Dan word je gek’, zeggen ze. Dat is zeker waar, maar ik denk stiekem ook wel eens dat ze er zelf ook gek van worden….dat googelen levert vaak meer vragen op dan antwoorden en ze zijn al blij als ze per consult enkele vragen kunnen beantwoorden. Dan behandelen ze het liefst de vragen die voorop liggen. Ik ken dat gevoel wel.

Soms levert googelen ook contact op. Cliënten praten erover met hun partner, zodat er een gesprek op gang komt. Ook dan is doseren wel fijn, er zijn ook partners die het liever wat minder willen zien. En natuurlijk geeft het vaak ook inspiratie, het internet. Denk alleen al aan het vinden van lotgenoten.

Dus, zoals zoveel in het leven, alles met mate. Mij lukt dat de ene dag beter dan de andere dag, eerlijk is eerlijk.

Wat is jouw ervaring? Deel het hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *