Trammelant in medialand

Ik werd gebeld op een doordeweekse dag door een radioman. Hij wilde graag gebruik maken van mijn expertise. Of ik de volgende dag wilde komen en een cliënt meenemen. Ik doe veel voor de goede zaak, want het is wel mijn zaak.

Ik boorde mijn kostbare lijst met contacten aan en zegde mijn afspraken af. Nadat ik hem in contact had gebracht met de cliënte hoorde ik niets meer. Tot de volgende dag. Ik werd bedankt en kreeg te verstaan dat er intussen besloten was een hoogleraar als deskundige in te vliegen.

De radioman wilde mij graag nog eens bellen een volgende keer. Je kunt je voorstellen wat mijn eerste gedachte was. En mijn tweede. Eerst mailde ik een enkel woordje naar de radioman. Misschien denk je dat het een lelijk woord was. Misschien zou je daar best begrip voor kunnen opbrengen. Het was dit woord: ‘Prima!’ Daarna telde ik tot tien en lijnde de honden aan. Frisse lucht.

Geweldig aanbod

In het bos ging mijn telefoon af. Een televisieman. Ik was niet meteen enthousiast en zei, ‘als je me nu toch belt heb ik eerst zelf even een verhaal’. Gegniffel. Hij kon zich voorstellen dat het nu misschien niet het beste moment was om mij een geweldig aanbod te doen: een minuut televisie voor een klein prijsje. Hier niet hardop te noemen. Na de uitzending zou coaching volgen: wat te doen met het filmpje in mijn online uitingen. Wat een verhaal. Ook hij mocht mij een mail sturen.

Hij mag zijn werk zelf doen, dan doe ik waar ik goed in ben. Zoals mijn cliënten leren om grenzen te stellen. Nadat ze geleerd

 

Kwetsbaar

Ik weet, het is een uitgekauwd woord. Passie. Ik zou weleens willen dat anderen dat wat meer hadden voor hun vak. Of voor goede omgangsvormen. Maar dat terzijde. Waar ik over nadacht vandaag is dat het prachtig is om helemaal te gaan voor dat wat jij belangrijk vindt. In mijn geval: zoveel mogelijk mensen bereiken en helpen. Daar heb ik wel een ritje naar het mediapark voor over. Alleen, diezelfde gedrevenheid maakt je ook erg kwetsbaar. In mijn geval voor de mediajongens. In het geval van mijn cliënten voor aanbieders van vage vruchtbaarheidsbevorderende behandelingen of ‘therapieën’. Je laat je gemakkelijk overtuigen, want het gaat om je droom. Je wilt het zo graag! Misschien kan het je verder helpen. Alleen, het kan behoorlijk vervelend uitpakken en soms vet geld kosten.

Leren doe je er wel van. Met dank aan de radioman. Mijn contacten blijven vanaf nu van mij, en anders heeft de radioman pech. Hij mag zijn werk zelf doen, dan doe ik waar ik goed in ben. Zoals mijn cliënten leren om grenzen te stellen. Nadat ze geleerd hebben om die grenzen te herkennen. Want als je een droom hebt, verlies je die grenzen weleens uit het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *